Page 4 - EOE_Newsletter_14
P. 4

     Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Καθώς συμπληρώνεται αυτές τις μέρες το πρώτο μισό της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου μας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις, κάνοντας παράλληλα και έναν πρώτο σύντομο απολογισμό.
Όλοι μας ένα χρόνο πριν και εν μέσω lockdown, υπολογίζαμε πολύ διαφορετικά την φετινή επετειακή χρονιά των 90 ετών της ΕΟΕ. Δυστυχώς, η παρατεταμένη διάρκεια της πανδημίας που βιώνουμε όλοι, μας ανάγκασε να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητές μας, χωρίς να παραιτηθούμε από τους στόχους που θέσαμε όταν αναλάβαμε την ευθύνη διαχείρισης της Εταιρείας μας. Πρώτο μέλημά μας, η διατήρηση της οικονομικής υγείας της ΕΟΕ, η προστασία του αποθεματικού μας και η ορθολογική χρήση των μειωμένων από δωρεές & χορηγίες πόρων. Κανόνας μας ήταν και είναι κάθε «δράση» ή εκδήλωση, να έχει εκ των προτέρων εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Χωρίς την δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων, τα έσοδα των οποίων αποτελούν τον βασικό αιμοδότη της Εταιρείας μας, η πραγματοποίηση του «2ου Πανελλήνιου Διατμηματικού Συνεδρίου της ΕΟΕ», ήταν σημαντική και απαραίτητη. Ομολογουμένως, το πρώτο μεγάλο Ουρολογικό Συνέδριο με φυσική παρουσία στην χώρα μας μετά από 2,5 χρόνια, ήταν μια επιτυχημένη επιστημονικά, οργανωτικά και οικονομικά εκδήλωση. Η πιο ευχάριστη όμως διαπίστωση του ΔΣ, ήταν η παρουσία πολλών και αξιόλογων νέων
EDITORIAL
Ουρολόγων στις εργασίες του Συνεδρίου. Παρακολούθησα προσωπικά τις ομιλίες πολλών νεότερων συναδέλφων μας, με άρτια επιστημονική κατάρτιση, συγκροτημένο λόγο και γνώση του αντικειμένου τους. Η παρουσία τους επιβεβαιώνει ότι η Ελληνική Ουρολογία έχει συνέχεια και μέλλον. Έχοντας ήδη θέσει ως στόχο την ανάδειξη μιας νέας γενιάς Ουρολόγων στο επιστημονικό προσκήνιο, το Διοικητικό Συμβούλιο θα τους στηρίξει, παρέχοντάς τους βήμα και χρόνο στις μελλοντικές εκδηλώσεις μας.
Στηρίζοντας έμπρακτα τους νέους συναδέλφους μας Ουρολόγους και παρά την συρρίκνωση των εσόδων της Εταιρείας μας όπως προανάφερα, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την προσφορά της συμμετοχής των επιτυχόντων στις εξετάσεις FEBU, ενός εφοδίου Ευρωπαϊκού χαρακτήρα. Επιπλέον, συνεχίσαμε το πρόγραμμα υποτροφιών που αφορούν στην υποτροφία «Α. Δεληβελιώτη». Είναι πεποίθησή μας πως η προσπάθεια των νεότερων κυρίως συναδέλφων μας, πρέπει να ενισχύεται και ανταμείβεται. Παράλληλα, με βλέμμα στο μέλλον, συμμετείχαμε σε Επιστημονικές Εκδηλώσεις Φοιτητών Ιατρικής, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα της Ειδικότητάς μας και να τους προσελκύσουμε.
Αναφερόμενος στην νέα ουρολογική γενιά, θα ήθελα να επισημάνω ότι η περίοδος αυτή μας έδωσε τον χρόνο να αξιολογήσουμε και αναμορφώσουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΟΕ, ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά, επωφελή και αποδοτικά. Μια πρώτη διαφορετική προσέγγιση, έγινε φέτος στα μηνιαία μετεκπαιδευτικά μαθήματα, όπου τόσο η θεματολογία, όσο και η παρουσίασή τους ομολογουμένως βελτιώθηκαν. Όσοι δεν καταφέρατε να τα παρακολουθήσετε, μπορείτε να τα δείτε μέσω του HUAtv (www. huanet.tv). Τέλος, τα ολιγομελή Σεμινάρια «Εισαγωγή στην Ρομποτική Χειρουργική» & «Πολυπαραμετρική Βιοψία Προστάτη», έτυχαν
 4
 

   2   3   4   5   6