Page 7 - EOE_Newsletter_14
P. 7

                                                             Tεύχος 14 | Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2021
  ΤΑ ΝΈΑ ΤΗΣ Έ.Ο.Έ
EAU GUIDELINES
OFFICE- IMAGINE
PROJECT
Ολοκληρώθηκε στις 31/10/21 η πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος IMAGINE του EAU Guidelines Office, που αφορούσε την συλλογή δεδομένων από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος του έργου ήταν να χαρτογραφηθούν οι διαφορετικές παραλλαγές στις κατευθυντήριες γραμμές που σχετίζονται με τη χρήση της ADT πριν από τη χειρουργική επέμβαση, σε τοπικά προχωρημένους και υψηλού κινδύνου ασθενείς με καρκίνο του προστάτη.
Μέχρι σήμερα, 196 κέντρα σε 31 χώρες έχουν παράσχει δεδομένα για 6.224 ασθενείς. Η συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές ήταν 98%. Η τήρηση των κατευθυντήριων οδηγιών ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη, δεδομένης της παραφιλολογίας για ότι γίνεται υπερβολική χρήση. Δεν βρέθηκαν συσχετισμοί μεταξύ χώρας, όγκου και τύπου κέντρου.
Το έργο θα ολοκληρωθεί με μια πιο λεπτομερής ανάλυση των δεδομένων που έχουν συγκεντρωθεί. Μόλις ολοκληρωθεί, όλα τα συμμετέχοντα κέντρα θα λάβουν μια περίληψη των αποτελεσμάτων και το προσχέδιο μιας δημοσίευσης για σχολιασμό και παρατηρήσεις.
Στο πρόγραμμα συμμετέχει ενεργά η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, μέσω των εθνικών εκπροσώπων που έχει ορίσει το Δ.Σ. (National representatives), κ.κ. Δ. Μητρόπουλο, Α. Δελλή & Ν. Φεράκη.
7
 EU BEATING CANCER PLAN: PROSTATE CANCER
Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, τα τελευταία δύο χρόνια, συνδράμει ενεργά στη προσπάθεια της EAU να συμπεριληφθεί η έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Προστάτη στο υπό διαμόρφωση νέο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “EU Beating Cancer Plan” (BECA), για την καταπολέμηση του Καρκίνου στην Ευρωπαϊκή ‘Ήπειρο. Η συμβολή μας αυτή έχει αναγνωριστεί και επανειλημμένα επαινεθεί σε όλες τις συναντήσεις των οργάνων της EAU, ως παράδειγμα Εθνικής Εταιρείας στην προσπάθεια σωστής και έγκυρης ενημέρωσης των κέντρων αποφάσεων σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο (Εθνικό Κοινοβούλιο, Υπουργείο και κρατικούς φορείς πολίτικής της Υγείας, Ευρωπαία Επίτροπο κ. Στέλλα Κυριακίδη, Έλληνες Ευρωβουλευτές).
Πρόσφατο παράδειγμα, αποτελεί η συνέντευξη που παραχώρησε με την επιστημονική βοήθεια της ΕΟΕ, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «The Parliament Magazine”. https://www.theparliamentmagazine.eu/news/article/the- eu-needs-to-recognise-the-severity-of-threat-posed-by- prostate-cancer-argues-annamichelle-asimakopoulou
Το άρθρο έρχεται ως συνέχεια της γραπτής ερώτησης, της ιδίας προς την Ευρωπαία Επίτροπο και καρπός της συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ κ. Αθανασιος Δελλής με την κ. Ασημακοπούλου το τελευταίο χρόνο.
 EBU - IN-SERVICE
ASSESSMENT 2022
Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε) προτίθεται
και για το 2022 να στηρίξει όσους Έλληνες ειδικευομένους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην on-line Εξέταση In Service Assessement του European Board of Urology (EBU). Η εξέταση θα λάβει χώρα στην Αγγλική γλώσσα, καθημερινά από 7 έως 11 Μαρτίου 2022 και οι εξεταζόμενοι θα έχουν στην διάθεσή τους
2 ώρες για να την ολοκληρώσουν.
Διάστημα εγγραφών: 1 Δεκεμβρίου 2021
μέχρι και 14 Φεβρουαρίου 2022.
Οδηγίες, πληροφορίες και εγγραφές για να λάβετε μέρος, μπορείτε να βρείτε στο site του EBU και ειδικότερα στον σύνδεσμό https://www.ebu.com/examination/in-service- assessment/important-information/.
Για την εγγραφή σας ακολουθήστε τα εξής βήματα:
Βήμα 1: Πριν εγγραφείτε διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες
Βήμα 2: Επιλέξτε «Click here to register».
Βήμα 3: Δημιουργείστε τον λογαριασμό σας ή αν έχετε ήδη
συνδεθείτε στον υπάρχοντα λογαριασμό σας. • Στην επιλογή “ Pre-defined sponsors”
επιλέξτε «Hellenic Urological Association» • Στην επιλογή «Promotional code» γράψτε
ISA%HUA#22
https://www.ebu.com/examination/in-service-assessment/ important-information/
    
   5   6   7   8   9