Page 51 - EOE - NEWSLETTER 11
P. 51

Επιστημονικού Σωματείου Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, ύστερα από πρόταση του τότε Διοικητικού Συμβουλίου.
Κι έγινε για όλους σχεδόν τους Ιατρούς Ουρολόγους το πιο οικείο πρόσωπό τους. Στάθηκε δίπλα τους, μέχρι τα μέσα του 2018, με περίσσια επιμέλεια και αγάπη. «Δεύτερη οικογένειά του» ονομάτιζε και ο ίδιος την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία.
Περιγράφοντας την πορεία του σε ομιλία που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια εργασιών μεγάλης ουρολογικής εκδήλωσης το Μάϊο του 2018, είπε: “...Παρέμεινα κοντά σας για περισσότερα από 40 έτη & η συνείδησή μου μαρτυρεί ότι εργάσθηκα όλα αυτά τα χρόνια, με τιμιότητα, αυταπάρνηση, ζήλο, κερδίζοντας την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του συνόλου, σχεδόν, των Μελών της Εταιρείας. Επιτυγχάνοντας έτσι το όνομα Πολυνείκης να καταχωρηθεί στις καρδιές σας. Μοναδικό μου μέλημα ήταν όλα αυτά τα χρόνια η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Εταιρείας. Με συγκίνηση, επίσης, ανακαλώ στη μνήμη μου Συναδέλφους σας που συνεργάσθηκα στενά μαζί τους και δεν βρίσκονται πια μαζί μας. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ”.
Και όπως αναφέρει πολύ πρόσφατη και συγκινητική ανακοίνωση του Δ.Σ της ΕΟΕ για τον Πολυνείκη : “...Ανέλαβε ένα δύσκολο έργο, έναν δύσκολο ρόλο, στον οποίο ανταποκρίθηκε άριστα και ακέραια. Ήταν εκεί σε κάθε βήμα της Εταιρείας, μεγάλο ή μικρό. Κάθε μέλος της ΕΟΕ, έχει να θυμάται μια συμβουλή, μια πράξη καλοσύνης, ένα φιλικό χαμόγελο!”.
Τέλος, για να θυμηθούμε τα λόγια του Πολυνείκη τα οποία, ως επίλογο, είχε αναφέρει σε εκείνη την ομιλία του: “Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου που για τόσα χρόνια με εντάξατε ως ισότιμο μέλος της μεγάλης Ουρολογικής Οικογένειας κι εύχομαι Υγεία κι Ευτυχία σε εσάς και στα μέλη των οικογενειών σας”.
Αποτέλεσε, γενικότερα, για πολλούς ανθρώπους στήριγμα, βοηθώντας τους σε διάφορες περιπτώσεις, κυρίως σε θέματα ιατρικής φύσεως κι αυτό λόγω της εργασιακής του δραστηριότητος. Χωρίς, απαραίτητα, εκείνοι να είναι πολύ κοντινοί του άνθρωποι. Η δοτικότητα, καθώς και η λεπτότητα των τρόπων που τον διέκριναν, δεν τον άφηναν να μείνει σε στερεότυπα στενών ή όχι σχέσεων, αλλά ήταν πρόθυμος να εξυπηρετεί και άγνωστους σε εκείνον συνανθρώπους μας.
Έφυγε από κοντά μας ειρηνικά, φέτος τη 2α Ιουνίου, ύστερα από ασθένεια περίπου 45 ημερών και για όσους τον γνωρίσαμε, θα είναι πάντα στην καρδιά μας για διάφορους λόγους, αλλά και για έναν ακόμη πολύ σημαντικό. Επειδή είχε αυτό το ιδιαίτερο χάρισμα, να εισέρχεται στην καρδιά σου απλά, αδελφικά και αληθινά, χωρίς ιδιοτέλεια. Ας είναι η Μνήμη του Αιωνία!
Eκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
Γεράσιμος Αλιβιζάτος Πρόεδρος Ε.Ο.Ε.
H Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, έλαβε συλλυπητήρια μηνύματα από πλήθος μελών και συνεργατών μας, τα οποία μεταβιβάστηκαν στην οικογένειά του.
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ μια χαρακτηριστική επιστολή του κ. Κώνσταντίνου Γ. Κωνσταντινίδη
Tεύχος 11 | Μάιος - Ιούνιος 2021
   51
 

   49   50   51   52   53