10.10.2024 – Νέα Έκδοση Τυποποιημένων Διαγνωστικών Εξετάσεων για το Κατώτερο Ουροποιητικό Σύστημα

Προς τα Μέλη της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι, 

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του 26ου Πανελλήνιου Ουρολογικού Συνεδρίου, διανεμήθηκε στους συνέδρους η 2η έκδοση των Τυποποιημένων Διαγνωστικών Εξετάσεων η οποία αφορά τα συμπτώματα από το Κατώτερο Ουροποιητικό Σύστημα  (Standard Operating Procedures – SOPs). Πρόκειται για τη νεότερη και επικαιροποιημένη έκδοση της αρχικής, την οποία είχε επιμεληθεί το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) και είχε εκδοθεί το 2018. 
Την παρούσα έκδοση επιμελήθηκε το Τμήμα Ουροδυναμικής, Νευρο-Ουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας (Ο.ΝΟ.Γ.Ο.) της ΕΟΕ, με το συντονισμό και επιμέλεια του Καθηγητή Απόστολου Αποστολίδη – Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του για την τρέχουσα διετία – και σε συνεργασία με ένα δίκτυο Συναδέλφων αποτελούμενο από τους πιο εξειδικευμένους Έλληνες Ουρολόγους στον τομέα της Λειτουργικής Ουρολογίας. Αποτελεί, μάλιστα, ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Ουρολόγου, χρήσιμο στην καθημερινή κλινική πρακτική. 
Εκτός από την έντυπη μορφή, η έκδοση είναι διαθέσιμη και σε ηλεκτρονική μορφή από το site της ΕΟΕ (εδώ).
Το Δ.Σ συγχαίρει και ευχαριστεί την Ομάδα Εργασίας του Τμήματος Ο.ΝΟ.Γ.Ο. για την ποιοτική εργασία τους, αλλά και τον χρόνο που διέθεσαν στην ολοκλήρωση του Βιβλίου.

Ευχαριστούμε, επίσης, τη Φαρμακευτική Εταιρεία Astellas, για την υλική αρωγή της στην πραγματοποίηση της έκδοσης.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Για το Δ.Σ της ΕΟΕ

Γεώργιος Ζουπάνος
Γενικός Γραμματέας