Page 3 - EOE - NEWSLETTER 11
P. 3

         Tεύχος 11 | Μάιος - Ιούνιος 2021
EDITORIAL
ΜΑγαπητοί συνάδελφοι,
ε ιδιαίτερη χαρά επικοινωνώ μαζί σας για πρώτη φορά από την θέση του Γενικού Γραμματέα της Εταιρείας μας,
μια θέση που είναι νευραλγική για την εύρυθμη λειτουργία της. Σκοπός μου, όπως και όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι να υπηρετήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους στόχους που έχουμε θέσει από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, αλλά παράλληλα να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην υλοποίηση όσων είχαμε σχεδιάσει και με το προηγούμενο Συμβούλιο. Κι αυτό, γιατί πιστεύω πως η Εταιρεία μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός, έχει συνέχεια και είναι πάνω από πρόσωπα.
Οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία εδώ και πάνω από ένα έτος, έχουν επηρεάσει όχι μόνο την ανθρώπινη επικοινωνία μεταξύ μας αλλά και τις επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στις οποίες η Εταιρεία μας ηγείται. Μέσα από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες όμως, αναδείχθηκε και η ιδιαίτερη ανάγκη για εξωστρέφεια όλων μας, σαν ένας μοναδικός τρόπος επικοινωνίας. Πρόσφατο παράδειγμα, η επιτυχημένη διοργάνωση για πρώτη φορά διαδικτυακά της 16ης Εκπαιδευτικής Εβδομάδας Ελλήνων Ειδικευομένων Ουρολόγων. Παρά την ασυνήθιστη και «απρόσωπη» για πολλούς μορφή αυτής της εκπαίδευσης, η Εβδομάδα αγκαλιάστηκε από τους ειδικευόμενους συναδέλφους, διαψεύδοντας πανηγυρικά τους φόβους των περισσοτέρων από εμάς. Παράλληλα, η διαφορετική μορφή των Μετεκπαιδευτικών μας μηνιαίων Μαθημάτων, που προέκυψε ακριβώς λόγω της πανδημίας, όχι μόνο στην δομή τους αλλά κυρίως στην θεματολογία τους, έχει σαν αποτέλεσμα «ρεκόρ» προβολών. Το συμπέρασμα που αποκομίζουμε ως τώρα, είναι πως η Εταιρεία έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά στις απαιτήσεις των καιρών, διοργανώνοντας με διαφορετική
μορφή, δύο από τις ουσιαστικότερες εκπαιδευτικές της δραστηριότητες.
Το μεγάλο στοίχημα όμως δεν είναι η συνέχιση των δραστηριοτήτων μας με αυτή την μορφή, αλλά η επάνοδος στην κανονικότητα, με όποια μορφή αυτή αποκατασταθεί. Και εδώ έχουμε μια άλλη, μεγαλύτερη, πρόκληση: σε 5 περίπου μήνες από τώρα η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Τμήματά της, διοργανώνει το 2ο Διατμηματικό Συνέδριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι η πρώτη μεγάλη εκδήλωσή μας μετά από πολύ καιρό και έχοντας με μεγάλη δυσκολία αποφασίσει την ακύρωση του Πανελληνίου μας Συνεδρίου πέρυσι. Και ο μέχρι τώρα προγραμματισμός μας, είναι να διεξαχθεί με φυσική παρουσία, κάτι που είναι ελπίδα όλων μας. Φυσικά, είναι σημαντικός ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του Συνεδρίου και η ανάδειξη των νεότερων κυρίως συναδέλφων και της δουλειάς που επιτελούν στις αντίστοιχες υποειδικότητες, είναι αδιαμφισβήτητο όμως το γεγονός, πως όλοι μας περιμένουμε το Συνέδριο αυτό και για έναν άλλο λόγο: για να συναντηθούμε όλοι όπως παλιά – άλλωστε και η ίδια η πόλη της Θεσσαλονίκης, μας προδιαθέτει πάντα για ευχάριστες και ξένοιαστες στιγμές με αυτή την μοναδική της ατμόσφαιρα – και αν θέλετε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, εκεί που η πανδημία ήταν κάτι άγνωστο ή έστω έμοιαζε με χολιγουντιανό σενάριο.
Με αυτή την αισιόδοξη και ευχάριστη εικόνα, εύχομαι η επόμενη επικοινωνία μας να είναι δια ζώσης.
Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Αθανάσιος Ε. Δελλής
Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. ΕΟΕ
   3
 

   1   2   3   4   5