Page 21 - EOE NEWSLETTER-7
P. 21

Tεύχος 07 | Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2020
         ΣΥΝΈΝΤΈΥΞΗ
     Πείτε μας την άποψη σας για τα virtual meeting.
  Όπως σε όλα τα πράγματα έτσι και σε αυτό υπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία. Στα θετικά συγκαταλέγεται η αποφυγή μετακινήσεων και αναφέρομαι ιδιαίτερα στα μεγάλα διεθνή συνέδρια. Επίσης, το κόστος συμμετοχής το οποίο είναι σαφώς πολύ μικρότερο και το ότι μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το συνέδριο από την άνεση του σπιτιού του. Στα μειονεκτήματα όμως βρίσκεται ένα βασικό στοιχείο, που δεν είναι άλλο από την απουσία επικοινωνίας και γνωριμίας με άλλους συναδέλφους χάνοντας έτσι την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων είτε στην αίθουσα είτε σε κάποιο διάλειμμα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είμαστε φύσει κοινωνικά όντα.
Τέλος, κάτι που και εγώ αντιμετώπισα ιδιαίτερα είναι το θέμα της άδειας. Δηλαδή, ένας επιστήμονας υγείας, ο οποίος συμμετέχει ως ομιλητής/σύνεδρος σε ένα διαδικτυακό συνέδριο, δεν παύει να εργάζεται κανονικά ακολουθώντας την καθημερινότητά του στο πλαίσιο του νοσοκομείου ή του ιατρείου και να προετοιμάζεται ταυτόχρονα για την συμμετοχή του, εις βάρος του όποιου ελεύθερου χρόνου. Είναι
απαιτητικός αυτός ο παράλληλος ρόλος συνέδρου/ομιλητή και εργαζόμενου!
ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΜΙΛΗΤΩΝ/ΣΥΝΕΔΡΩΝ
Στο πλαίσιο συμμετοχής σας στο πρώτο -μετά covid μέτρων- συνέδριο, ποιες ήταν οι πρώτες σας σκέψεις;
Το συνέδριο αυτό ήταν η πρώτη προσπάθεια επανεκίνησης της ανανκοίνωσης και ανταλλαγής γνώσεων μέσω μιας συνεδριακής συνάντησης, κάτι που είχε λείψει σε όλους τους ενδιαφερομένους. Ήταν καιρός να ξεκινήσουμε και πάλι, παρά τις πρωτόγνωορες δυσκολίες της πανδημίας. Ήμουν από την αρχή υπέρμαχος της διεξαγωγής του συνεδρίου και θεωρώ πως το αποτέλεσμα ήταν αντάξιο των προσδοκιών.
~ Σαμαρίνας Μιχάλης
Ενθουσιασμένος για το πρώτο συνέδριο στην εποχή του covid. Ανυπόμονος να βρεθώ ξανά κοντά με συναδέλφους, να ανταλλάξουμε απόψεις. Περίεργος να δω πώς και αν ο νέος αυτός τρόπος διεξαγωγής θα μπορούσε να δουλέψει.
~ Γιώργος Κουσουρνάς
 Ώς ομιλητής και ενός virtual κοινού χρειάστηκε να προσεγγίσετε διαφορετικά από ότι συνήθως την πλαισίωση της παρουσίασης σας; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε;
Νομίζω πως η προσέγγιση ήταν η ίδια, χωρίς να συναντήσω κάποια δυσκολία. Θα προτιμούσα, όμως, να υπήρχε διαδραστικότητα με το κοινό που παρακολούθησε διαδικτυακά τη διαδικασία. ~ Σαμαρίνας Μιχάλης
Θεωρώ ότι η παρουσίαση πρέπει να είναι
πιο «καθαρή», στοχευμένη και κατανοητή. Πολλές λεπτομέρειες, από τον τρόπο και το ρυθμό ομιλίας μέχρι το μέγεθος και το χρώμα των γραφικών και των γραμματοσειρών αλλά και την πυκνότητα των δεδομένων πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ώστε να προσλαμβάνονται εύκολα και άκοπα από τον virtual κυρίως συμμετέχοντα.
~ Γιώργος Κουσουρνάς
Κρίνοντας σφαιρικά τη συμμετοχή σας, ποια είναι η γνώμη σας για τη νέα υβριδική ταυτότητα των συνεδρίων;
Τα υβριδικά συνέδρια είναι τα συνέδρια της νέας εποχής, ασχέτως πανδημίας. Θα πρέπει να δίνεται η δυανατότητα παρακολούθησης και συμμετοχής σε όλο και περισσότερα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, να έρχονται σε επαφή με τη συνεδριακή γνώση, ως έναν επιπλέον τρόπο επιμόρφωσης μέσω διαδικτύου.
~ Σαμαρίνας Μιχάλης
Κρίνω εξαιρετικά θετικά το νέο αυτό υβριδικό τρόπο διεξαγωγής. Πιστεύω όμως ότι
μπορεί να λειτουργήσει πάρα πολύ καλά
σε μικρότερης κλίμακας εκδηλώσεις και όχι σε επίπεδο μεγάλων συνεδρίων. Πιστεύω επίσης πως μια μεγάλη συμμετοχή και μια μεγάλη επιτυχία είναι συνάρτηση και της θεματολογίας μιας διοργάνωσης.
~ Γιώργος Κουσουρνάς
21
      Π
-
α
ι
λ
α
ρ
α
ό
τ
η
χ
ρ
ή
Σ
σ
ε
ι
ς























































   19   20   21   22   23